Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Pörssitiedotteet

   Sisäpiiritieto: Aspon uusi strateginen portfoliovisio

   Julkaistu 14.05.2024

   Aspo Oyj
   Pörssitiedote
   Sisäpiiritieto
   14.5.2024 klo 8.00 

   Sisäpiiritieto: Aspon uusi strateginen portfoliovisio

   Aspon uutena portfoliovisiona on muodostaa tulevien vuosien aikana kaksi erillistä yhtiötä: Aspo Compounder ja Aspo Infra. Huomioiden toisistaan eroavat liiketoimintamallit ja strategiat, jotka eroavat ESG-tavoitteiltaan, ESL Shipping kuuluisi ‘Aspo Infraan’ ja Telko ja Leipurin kuuluisivat ‘Aspo Compounderiin’.

   Aspo Compounderin ja Aspo Infran liiketoimintamallit eroavat toisistaan useilla eri osa-alueilla, kuten kasvuinvestoinneissa, liiketoiminnan aikajänteissä, rahoitustarpeissa ja ESG-tavoitteissa, ja ne tulevat edelleen eriytymään valittujen liiketoimintastrategioiden toteuttamisen myötä.

   Aspon pyrkimyksenä on saavuttaa 1 miljardin euron liikevaihto ja 8 % EBITA(*) vuoteen 2028 mennessä. Tämä vuoteen 2028 kohdistuva pyrkimys on jaettu liiketoiminnoittain:

   • ESL Shipping: liikevaihto >300 miljoonaa euroa ja EBITA-% 14 % (Aspo Infra)
   • Telko: liikevaihto >500 miljoonaa euroa ja EBITA-% 8 % (Aspo Compounder)
   • Leipurin: liikevaihto >200 miljoonaa euroa ja EBITA-% 5 % (Aspo Compounder)

   Tämän taloudellisen pyrkimyksen arvioidaan edellyttävän 350-400 miljoonan euron kumulatiivisia investointeja vuosina 2024–2028, jotka jakautuvat arviolta puoliksi Aspo Infran ja Aspo Compounderin kesken.

   Muutoksen toteutustavan valitsemisessa ja ajoituksessa pyritään omistaja-arvon maksimointiin. Useita mahdollisia lähestymistapoja tullaan arvioimaan, mukaan lukien esimerkiksi jakautuminen, IPO sekä kokonaisten liiketoimintojen myynnit tai liiketoimintojen osittaiset myynnit. Ajoitus riippuu muun muassa kasvuinvestoinneista, liiketoimintojen taloudellisesta tuloksesta ja markkinatilanteesta. Muutosprosessin aikana Aspo keskittyy liiketoimintastrategioiden toteuttamiseen onnistuneesti ja liiketoimintojen taloudellisen tuloksen parantamiseen.


   (*) Liikevoitto ilman aineettomien hyödykkeiden poistoja (EBITA).

   ASPO Oyj
   Rolf Jansson
   Toimitusjohtaja

   Lisätiedot:
   Rolf Jansson, toimitusjohtaja, puh. 0400 600 264, rolf.jansson@aspo.com
   Erkka Repo, talousjohtaja, puh. 0405 827 971, erkka.repo@aspo.com

    

   Liite