Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Pörssitiedotteet

   Sisäpiiritieto: Aspon tytäryhtiö Telko saa päätökseen Venäjän liiketoimintansa myynnin

   Julkaistu 19.04.2023

   Aspo Oyj
   Sisäpiiritieto
   19.4.2023 klo 15.30

   Sisäpiiritieto: Aspon tytäryhtiö Telko saa päätökseen Venäjän liiketoimintansa myynnin

    

   Aspon tytäryhtiö Telko on saanut vaaditut hyväksynnät Venäjän viranomaisilta ja tänään vastaanottanut varat Venäjän tytäryhtiönsä Telko OOO:n osakekannan myynnistä GK-Himik nimiselle venäläiselle teolliselle toimijalle. Lokakuussa 2022 julkistettu alkuperäinen kauppahinta oli noin 9,5 miljoonaa euroa. Saatu kauppahinta oli 5,7 miljoonaa euroa johtuen pakollisista arvostuksen oikaisuista. Kun jo aiemmin tehdyt alaskirjaukset otetaan huomioon, ei transaktiosta aiheudu myyntivoittoa tai -tappiota pois lukien muuntoerojen realisoitumisesta aiheutuva kulu, joka on tämänhetkisen Venäjän ruplan kurssin mukaisesti suuruudeltaan noin 8,6 miljoonaa euroa. Muuntoerojen uudelleenluokittelu ei vaikuta konsernin omaan pääomaan.

   ”Telkon Venäjän liiketoiminnan myynti on tärkeä virstanpylväs koko konsernille. Irtautumisemme valituilta itämarkkinoilta on nyt loppusuoralla, ja tämä vapauttaa organisaatiossamme aikaa sekä resursseja keskittyä kasvumahdollisuuksien etsimiseen länsimarkkinoilta”, Aspo-konsernin toimitusjohtaja Rolf Jansson sanoo.

   Osakkeiden tekninen siirto GK Himikille tapahtuu lähipäivien aikana, jonka jälkeen myynti on saatettu virallisesti loppuun.

   Aspon taloudellisessa raportoinnissa Telkon Venäjän liiketoiminta on luokiteltu myytävänä olevaksi liiketoiminnaksi lokakuussa 2022 tapahtuneesta sitovan esisopimuksen allekirjoittamisesta alkaen.


   Aspo Oyj

   Rolf Jansson
   toimitusjohtaja

   Lisätiedot:
   Rolf Jansson, Aspo Oyj:n toimitusjohtaja, +358 400 600 264, rolf.jansson@aspo.com   

   JAKELU:        
   Nasdaq Helsinki
   Keskeiset tiedotusvälineet
   www.aspo.fi

   Aspo luo arvoa omistamalla ja kehittämällä liiketoimintoja pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Omistettujen yritysten tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä pyrkien edelläkävijyyteen vastuullisuudessa. Aspo tukee liiketoimintojen menestystä ja kasvua oikeilla kyvykkyyksillä. Aspo-konsernilla on liiketoimintoja 18 eri maassa ja sen palveluksessa on yhteensä noin 950 ammattilaista.