Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Pörssitiedotteet

   Maailman ympäristöystävällisin irtolastilaiva Haaga luovutettu Aspon ESL Shippingille

   Julkaistu 20.08.2018

   ASPO OYJ
   PÖRSSITIEDOTE                           20.8.2018 klo 10.00

   Maailman ympäristöystävällisin irtolastilaiva Haaga luovutettu Aspon ESL Shippingille

   Uuden sukupolven irtolastilaiva Haaga on luovutettu tänään 20.8.2018 Aspo-konserniin kuuluvalle ESL Shippingille Jinlingin telakalta Nanjingissa Kiinassa. Nesteytettyä maakaasua polttoaineenaan käyttävä 160-metrinen 25 600 dwt:n alus tuottaa yli 50 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin edeltävän sukupolven alukset. Alus voi käyttää polttoaineenaan myös täysin hiilivapaata biokaasua, kun sen saatavuus aikaa myöten paranee.

   Aluksen ympäristöjalanjälkeä kokonaisuudessaan pienentävät useat innovatiiviset ratkaisut, joilla kaikki päästöt ja energiankulutus on pyritty minimoimaan. Varustamo ja Cargoteciin kuuluva MacGregor ovat kehittäneet alukseen maailman ensimmäisen autonomisen lastinkäsittelyratkaisun, joka parantaa sekä tehokuutta että turvallisuutta.

   Alus tulee raaka-ainelastissa Japanista Itämerelle, jonne alus saapuu tämänhetkisen aikataulun mukaan syyskuun puolivälissä.

   "Asiakkaamme ovat ottaneet erinomaisesti vastaan uudet aluksemme. Jokainen varustamomme työntekijä voi myös olla aidosti ylpeä siitä, mitä olemme uudisrakennusprojektimme myötä saaneet aikaan", kommentoi ESL Shippingin toimitusjohtaja Mikki Koskinen.

   Uusien alusten valmistumisella on positiivinen vaikutus varustamon kannattavuuteen ja kilpailukykyyn.

   "Aspon kokoluokassa merkittävä noin 60 miljoonan euron investointi on erinomainen esimerkki vastuullisesta omistajuudestamme. Vastuu ympäristöstä on osa-alue, jossa tulee katsoa ajallisesti yli sukupolvien. Uusien laivojen suunnittelu ja rakentaminen on toteutunut suunnitellusti. Uudet alukset kasvattavat merkittävästi ESL Shippingin kapasiteettia sekä parantavat myös varustamon kannattavuutta", kommentoi Aspo Oyj:n toimitusjohtaja ja ESL Shippingin hallituksen puheenjohtaja Aki Ojanen.

   Uudisrakennushanke on osa EU:n osittain rahoittamaa Bothnia Bulk -projektia, jonka tavoitteena on päivittää olemassa oleva Luulajan, Oxelosundin ja Raahen välinen merireitti aiempaa ympäristöystävällisemmäksi. Uusien alusten lisäksi ympäristöpäästöt pienenevät satamissa maasähkön saatavuutta kehittämällä. Alukset on suunniteltu Deltamarinilla Suomessa ja eurooppalaisten laitetoimittajien osuus on noin 60 prosenttia.

   Lue lisää uusista aluksista ESL Shippingin erikoissivuilta osoitteesta https://www.eslshipping.com/newbuildings

   Lisätiedot:
   Aki Ojanen, Aspon Oyj:n toimitusjohtaja ja ESL Shippingin hallituksen puheenjohtaja,
   +358 400 106 592, aki.ojanen@aspo.com
     
   Mikki Koskinen, toimitusjohtaja, ESL Shipping Oy,
   puh. +358 50 351 7791, mikki.koskinen@eslshipping.com


   ESL Shipping on Itämeren johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo. ESL Shipping varmistaa teollisuuden ja energiantuotannon raaka-ainekuljetukset ympärivuotisesti vaikeissakin sääolosuhteissa. Varustamo tarjoaa erityispalveluina suurten valtamerialusten lastauksia ja kevennyksiä merellä. Varustamon tonnisto koostuu 19 yksiköstä, joista 14 on varustamon omia ja yksi vuokrattu. 
    
   Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändiemme, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kauko, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua.

   Aiheet: ESL Shipping