Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Pörssitiedotteet

   Rolf Jansson nimitetty Aspon toimitusjohtajaksi

   Julkaistu 24.03.2021

   Aspo Oyj                            
   Sisäpiiritieto                       
   24.3.2021 klo 17.15


   Rolf Jansson nimitetty Aspon toimitusjohtajaksi

   Aspo Oyj:n hallitus on nimittänyt Rolf Janssonin Aspon uudeksi toimitusjohtajaksi. Jansson aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään lokakuun alussa.

   Aspon nykyinen toimitusjohtaja Aki Ojanen ilmoitti aiemmin yhtiön hallitukselle käyttävänsä mahdollisuutta jäädä eläkkeelle vuonna 2021 täyttäessään kuusikymmentä vuotta. Sovitun aikataulun mukaisesti Ojan

   en jatkaa konsernin toimitusjohtajana ja tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajana siihen asti, kunnes Jansson aloittaa tehtävässä.

   Rolf Jansson toimii tällä hetkellä VR Groupin toimitusjohtajana. Jansson on työskennellyt VR Groupin palveluksessa vuodesta 2009 alkaen. Ennen nimitystään VR Groupin toimitusjohtajaksi vuonna 2016 hän työskenteli ensin yhtiön kehitysjohtajana ja sen jälkeen VR Transpointissa, jossa hän vastasi liiketoiminnan uudistamisesta sekä kilpailukyvyn kehittämisestä. Hän on työskennellyt aiemmin myös johtajana Nordea Corporate Financessa ja liikkeenjohdon konsulttina Booz Allen Hamiltonissa. Koulutukseltaan Jansson on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

   ”Rolfin vahva liiketoimintaosaaminen ja laaja-alainen johtajakokemus antavat hänelle erinomaiset lähtökohdat Aspon toimitusjohtajan tehtävään. Hänellä on myös Aspon liiketoimintojen kannalta tärkeää ymmärrystä sekä logistiikasta että itämarkkinoista. Toimitusjohtajan valintaa edelsi perusteellinen hakuprosessi, ja Rolfin kokemus sekä asiantuntemus vastasivat parhaiten vaatimuksiamme. Uskon, että Rolf on oikea henkilö johtamaan monialayhtiö Aspoa tulevina vuosina ja huolehtimaan omistaja-arvon luomisesta vastuullisella ja kaikki sidosryhmät huomioivalla tavalla”, sanoi Aspon hallituksen puheenjohtaja Gustav Nyberg.

   ”Odotan innolla mahdollisuutta tutustua lähemmin Aspon tiimiin ja liiketoimintoihin. Olen vakuuttunut siitä, että Aspo on hyvässä asemassa menestymään koronaviruspandemian jälkeisessä toimintaympäristössä. Tavoitteeni on jatkokehittää Aspon liiketoimintoportfoliota kokonaisvaltaisesti ja vastuullisesti, keskittyen sekä kasvuun että kannattavuuteen”, sanoi Rolf Jansson.


   Aspo Oyj
   Hallitus

   Lisätiedot:
   Gustav Nyberg, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 40 503 6420, gustav.nyberg@aspo.com

   Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändien, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kauko, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua.
    
   Jakelu:         
   Nasdaq Helsinki
   Keskeiset tiedotusvälineet
   www.aspo.fi