Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Pörssitiedotteet

   Aspon tytäryhtiö Leipurin myy Vulganus-koneliiketoimintansa

   Julkaistu 01.07.2022

   Aspo Oyj
   Sisäpiiritieto
   1.7.2022 klo 12.10

   Aspon tytäryhtiö Leipurin myy Vulganus-koneliiketoimintansa


   Aspon tytäryhtiö Leipurin on tänään saanut päätökseen koneliiketoimintansa Vulganuksen myynnin johtavalle itävaltalaiselle leipomoalan laitevalmistaja KÖNIG Maschinen GmbH:lle. Vulganus valmistaa ja huoltaa elintarviketeollisuuden jäähdytys- ja pakastusratkaisuja spiraalituotteillaan. Kauppahintaa ei julkisteta.

   “Olemme erittäin iloisia, että Vulganus löysi uuden kodin juuri KÖNIGistä, koska yhtiö on tunnettu korkeasta laadusta ja innovaatioistaan. Lisäksi tämä yrityskauppa tukee Aspon strategian toteuttamista ja keskittymistä ydinliiketoimintoihimme”, sanoi Aspo-konsernin toimitusjohtaja Rolf Jansson.

   Joulukuussa 2021 Aspo tiedotti, että Vulganus on määritelty Aspon ydinliiketoiminnan ulkopuoliseksi ja aloitti strategisten vaihtoehtojen kartoittamisen. Vulganuksen vuoden 2021 liikevaihto oli 7 miljoonaa euroa. Yritysjärjestelyllä ei ole merkittävää tulosvaikutusta Aspolle.

   ASPO Oyj

   Rolf Jansson
   toimitusjohtaja

   Lisätietoja:
   Rolf Jansson, Aspo Oyj:n toimitusjohtaja, puh +358 400 600 264

   JAKELU:
   Nasdaq Helsinki        
   Keskeiset tiedotusvälineet
   www.aspo.fi

   Aspo luo arvoa omistamalla ja kehittämällä liiketoimintoja pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Omistettujen yritysten tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä pyrkien edelläkävijyyteen vastuullisuudessa omilla toimialoillaan. Aspo tukee liiketoimintojen menestystä ja kasvua oikeilla kyvykkyyksillä. Aspo-konsernilla on liiketoimintoja 18 eri maassa ja sen palveluksessa on yhteensä noin 930 ammattilaista.

   Leipurin toimii osana elintarvikeketjua hankkien raaka-aineita maailmanmarkkinoilta ja kotimaisilta toimijoilta ja toimittaen niitä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti tehokkaan logistiikkaketjunsa avulla. Leipurin toimii kahdeksassa maassa, jotka on ryhmitelty kolmeen tulosvastuulliseen alueorganisaatioon: Suomi, Itä ja Baltia. Leipurin palvelee leipomo-, elintarviketeollisuus- ja food service -asiakkaita raaka-aineiden lisäksi tukemalla tuotekehitystä ja uutuustuotteiden reseptiikkaa. Leipurin muita tuotekategorioita ovat erilaiset tarvikkeet ja koneet samoille asiakassegmenteille. Leipurin raaka-aineita ja koneita toimittavat kumppanit ovat alansa johtavia kansainvälisiä valmistajia.