Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Pörssitiedotteet

   Aspon tytäryhtiö ESL Shipping on vahvistanut yhden sähköhybridialuksen lisätilauksen

   Julkaistu 28.06.2022

   Aspo Oyj
   Sisäpiiritieto
   28.6.2022 klo 16.00

   Aspon tytäryhtiö ESL Shipping on vahvistanut yhden sähköhybridialuksen lisätilauksen

   Aspo-konserniin kuuluvan ESL Shippingin tytäryhtiö AtoB@C Shipping on vahvistanut ensimmäisen lisäaluksen option ja tilauksen intialaiselta Chowgule & Company Private Limited -telakalta, jolta varustamo on tilannut kuusi identtistä sähköhybridialusta syyskuussa 2021 tiedotetun mukaisesti.

   Valmistuvaan uuden sukupolven sähköhybridialusten sarjaan ja lisäalusoptioihin liittyen ESL Shipping valmistelee yhdessä institutionaalista ja yksityisistä sijoittajista koostuvan sijoittajaryhmän kanssa pitkäaikaisen pooling-yhteistyön aloitusta. Pooling-rakenne on kansainvälisessä varustamoliiketoiminnassa yleisesti käytetty alusten omistukseen ja operointiin liittyvä malli ja sillä vauhditetaan ESL Shippingin liiketoiminnan kasvua, kannattavuutta sekä pääoman tuottoa.

   Uuden sukupolven energiatehokkaista sähköhybridialuksista kaksi ensimmäistä on jo rakenteilla, ja ensimmäisen aluksen suunniteltu luovutus ajoittuu vuoden 2023 kolmannelle neljännekselle.


   ASPO Oyj

   Rolf Jansson
   toimitusjohtaja

   Lisätietoja:
   Rolf Jansson, Aspo Oyj:n toimitusjohtaja, +358 400 600 264
   Mikki Koskinen, toimitusjohtaja, ESL Shipping, +358 50 351 7791

   JAKELU:
   Nasdaq Helsinki        
   Keskeiset tiedotusvälineet
   www.aspo.fi

   Aspo luo arvoa omistamalla ja kehittämällä liiketoimintoja pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Omistettujen yritysten tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä pyrkien edelläkävijyyteen vastuullisuudessa omilla toimialoillaan. Aspo tukee liiketoimintojen menestystä ja kasvua oikeilla kyvykkyyksillä. Aspo-konsernilla on liiketoimintoja 18 eri maassa ja sen palveluksessa on yhteensä noin 930 ammattilaista.

   ESL Shipping on Itämeren johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo. ESL Shippingin kuljetukset perustuvat pääosin pitkäkestoisiin asiakassopimuksiin ja vakiintuneisiin asiakassuhteisiin. ESL Shippingin kilpailuetu perustuu vastuulliseen ja edelläkävijyyteen, tehokkaaseen alusten operointiin sekä kykyyn suunnitella ja viedä läpi teknisesti vaativia laivanrakennusprojekteja.