Pörssitiedotteet

Aspon Telko Oy:n hallitus uudistuu

Julkaistu 28.02.2017

Monialayhtiö Aspon arvo muodostuu sen omistamien liiketoimintojen kannattavuudesta ja arvostuksesta toimialallaan. Jotta jokainen Aspon omistama liiketoiminta kehittyisi alansa parhaaksi yhtiöksi, tarvitaan liiketoimintojen johdon tueksi ulkopuolisista jäsenistä koottu hallitus. Liiketoimintojen hallituksen tuoma lisäarvo johtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen varmistaa yhtiöiden kehittymisen suunniteltujen tavoitteiden mukaisesti.

"Aspon strategisena tavoitteena on kasvattaa ja kansainvälistää omistamiaan keskisuuria yhtiöitä, sekä pyrkiä rakennejärjestelyihin, joissa liiketoiminnoille annetaan Asposta erillinen, itsenäinen tulevaisuus," sanoo Aspo Oyj:n konsernin toimitusjohtaja Aki Ojanen.

Telko on kasvanut voimakkaasti ja sen liikevaihto saavutti vuonna 2016 ennätystason, 240 miljoonaa euroa. Lisäksi Telko saavutti uuden kannattavuustason liikevoiton yltäessä 10 miljoonaan euroon. Liikevaihdon ja kannattavuuden kasvun taustalla on ollut monivuotinen laajentuminen Venäjällä, Ukrainassa ja muissa IVY-maissa. Tämä markkina-alue on nykyisin Telkon markkina-alueista suurin. Hyvän kannattavuuskehityksen taustalla on myös parantunut kannattavuus länsimarkkinoilla ja merkittävästi laajentunut asiakaskunta mm. Suomessa, Skandinaviassa ja Puolassa.

Telko Oy:n hallitukseen on 1.3.2017 alkaen nimitetty yhtiön hallituksen puheenjohtajan, Aspo Oyj:n konsernin toimitusjohtajan, lisäksi seuraavat jäsenet:

KTM Anders Dahlblom, joka toimii Paroc Group Oy:n talousjohtajana. Anders on toiminut aikaisemmin PwC:n konsultin tehtävässä.

KTM Elina Piispanen, joka toimii Sanoma Media Finlandin transformaatiojohtajana. Aikaisemmin hän on toiminut Accenturen partnerina vastaten useista liikkeenjohdon konsultoinnin ja tietotekniikan kehittämisen liiketoiminta-alueista. 

OTK Irmeli Rytkönen, joka on toiminut vuodesta 1999 lähtien Gigantti Oy Ab:n toimitusjohtajana sekä 2014 alkaen XXL Sports and Outdoor Finland Oy Ab:n hallituksen jäsenenä.

"Hallituskokoonpano kuvastaa Telkon tahtotilaa kasvaa ja kehittyä edelleen johtavaksi Pohjois-Euroopan ja itämarkkinoiden yhtiöksi toimialallaan. Monipuolinen kokoonpano mahdollistaa myös uusien menestystekijöiden arvioinnin ja tuen toimivalle johdolle.

Kiitän vuodesta 2010 lähtien hallituksessa mukana olleita jäseniä Kari Blombergia, Johan von Knorringia sekä Timo Petäjää heidän monivuotisesta panoksestaan Telkon erinomaiseen kehitykseen," sanoo Telko Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aki Ojanen.

ASPO Oyj

Aki Ojanen
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Aki Ojanen, Aspo Oyj:n toimitusjohtaja ja Telko Oy:n hallituksen puheenjohtaja,
puh. +358 9 521 4010, +358 400 106 592, aki.ojanen(a)aspo.comJAKELU:      
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.aspo.fi