Tilaa päivityksiä

   Viimeisimmät julkaisut

   Julkaisujen aiheita

   Lehdistötiedotteet

   ESL Shippingin uusi, maailman ympäristöystävällisin irtolastilaiva sai nimen Viikki

   Julkaistu 28.06.2017

   Aspo-konserniin kuuluvan ESL Shippingin uusi, ympäristöystävällinen irtolastilaiva on kastettu tänään Jinlingin telakalla Nanjingissa Kiinassa. Ensimmäinen tilatuista kahdesta aluksesta sai kasteessa nimekseen Viikki, joka kunnioittaa varustamon perinnettä nimetä aluksensa helsinkiläisten paikannimien mukaan. Viikki on ensimmäinen ekologisesti suunniteltu kaupunginosa Suomessa ja se on voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Aluksen kummina toimii Anne Lexelius, Director, Raw Materials, Procurement, SSAB, jonka toivomuksesta kummilahja on lahjoitettu Puhdas Itämeri -hankkeelle.

   "Olemme ylpeitä voidessamme pienentää varustamomme hiilijalanjälkeä näiden innovatiivisten alusten avulla. Uudet laivamme ovat merkittävä askel kohti entistä vihreämpää merenkulkua", kommentoi Aspo Oyj:n toimitusjohtaja ja ESL Shippingin hallituksen puheenjohtaja Aki Ojanen.

   Nesteytetyllä maakaasulla kulkeva 160-metrinen 26 000 dwt:n alus tuottaa yli 50 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin edeltävän sukupolven alukset.

   "Uudet laivamme sisältävät runsaasti innovaatioita, jotka tekevät aluksista edelläkävijöitä ympäristöystävällisyydessä ja kuljetustehokkuudessa", kommentoi ESL Shippingin toimitusjohtaja Mikki Koskinen.

   Alus aloittaa liikenteen Itämerellä ensi vuoden alkupuoliskolla. Viikin sisaraluksen rakentaminen edistyy myös aikataulussaan, ja se kastetaan syyskuussa.

   "SSAB pyrkii edistämään merten kestävää kehitystä muun muassa vähentämällä hiilidioksidipäästöjä tuotannossa ja kuljetuksissa", sanoo SSAB:n kestävän kehityksen johtaja Thomas Hörnfeldt.

   Uudisrakennushanke on osa EU:n osittain rahoittamaa Bothnia Bulk -projektia, jonka tavoitteena on päivittää olemassa oleva Luulajan, Oxelösundin ja Raahen välinen merireitti aiempaa ympäristöystävällisemmäksi. Alukset on suunniteltu Suomessa ja eurooppalaisten laitetoimittajien osuus on noin 60 prosenttia.


   Lisätiedot:
   Mikki Koskinen, toimitusjohtaja, ESL Shipping Oy, puh. +358 50 351 7791, mikki.koskinen@eslshipping.com

   M/S Viikki, tekniset tiedot

   DWT             25 600
   GT / NT         18 912  /  7 631
   Pituus            160,00 m
   Leveys          26,00 m
   Syväys          10,00 m
   Pääkone       Dual Fuel MAN B&W 5G45ME-C9.5-GI + PTO/PTI, total shaft line power 7 250 kW
   Jääluokka     1A


   Lisätietoja uusista aluksista: http://www.eslshipping.com/blog/topic/lng

   Faktaesite ympäristöystävällisyyteen liittyvistä ratkaisuista: https://cdn2.hubspot.net/hubfs/1793551/Documents/Fact%20Sheet%20Newbuildings.pdf

   LIITTEET: Kuva 1, 2, 3


   ESL Shipping on Itämeren johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo. ESL Shipping varmistaa teollisuuden ja energiantuotannon raaka-ainekuljetukset ympärivuotisesti vaikeissakin sääolosuhteissa. Varustamo tarjoaa erityispalveluina suurten valtamerialusten lastauksia ja kevennyksiä merellä. Varustamon tonnisto koostuu 14 yksiköstä, joista 13 on varustamon omia ja yksi vuokrattu.  Vuonna 2016 yhtiön kuljettama lastivolyymi oli noin 10,7 miljoonaa tonnia.

   Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändiemme, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kauko, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua.


   JAKELU:      
   Keskeiset tiedotusvälineet
   www.aspo.fi

   www.eslshipping.com


    

    

    

   Viikki Naming Ceremony-1
   Viikki Naming Ceremony-2
   Viikki Naming Ceremony-3